Werken met de ideale camerawagen


De Méhari biedt optimale mogelijkheden om rijdend opnames te maken. Een veelgevraagde mogelijkheid in een tijd waarin alles flitsender en sneller in beeld moet worden gebracht. Schaatsers kunnen over het rechte stuk worden gevolgd met een camera op rails; maar hoe moet zoiets worden gerealiseerd met bijvoorbeeld een fietser op de openbare weg? Het aanbrengen van een lange rails is vaak geen optie. Wat is er dan mooier te weten dat de oplossing al sinds 1970 bekend is en sindsdien nauwelijks aanpassingen nodig heeft gehad: de Citroën Méhari!!!

                  

Door de ongeëvenaarde vering van de 2CV is het mogelijk om vanuit de auto al rijdend een stabiel beeld op te nemen over langere afstand, zonder gebonden te zijn aan rails of iets dergelijks.

Het is mogelijk om beladen met 5 personen filmopnames te maken van b.v. lopers, fietsers of andere auto's. Door de afneembare huif kan onbelemmerd worden gefilmd. Het is zelfs mogelijk de voorruit neer te klappen zodat ook naar voren toe opnamen gemaakt kunnen worden. Om apparatuur te verankeren is een bodemplaat aangebracht met bevestigingsogen.

                                    

De auto maakt weinig rij- en uitlaatgeluid maar is natuurlijk ook met handkracht voort te bewegen. Wij kunnen de auto besturen maar indien gewenst kunt u uw eigen mensen dit laten doen die precies weten wat het doel van de opname is zodat misverstanden wat dat betreft voorkomen kunnen worden.